OM OSS

Tankarna kring Pracca Education AB bildades i Osby efter att upplevt en avsaknad av ett inspirerande läromedel för det lokala idrottsgymnasiet. Ett material som sätter utbildningen om sig själv i fokus inom idrott och hälsa specialisering. I mötet med eleverna uppmärksammades att lärande och nyfikenhet uppstod på en helt annan nivå när det handlade om dem själva och sin resa inom idrotten än ämnet generellt. 2020 slog vi slag i saken och bildade ett bolag som skulle utveckla ett innovativt och digitalt läromedel.

Idag finns ett stort information- och kunskapsflöde inom idrott och träning. Ett flöde som är himmelriket för den som har kunskap och vet hur hen ska prioritera. Men för en ung individ kan detta skapa mer kaos än kunskap och kan leda till ökad psykisk och fysisk ohälsa på sin resa inom sin idrott. Med ett läromedel som sätter eleven i fokus och kopplar på kunskapsmaterial utifrån hens självskattning kan så väl hälsa som prestation byggas över tid. I ett samarbete med SVEXA (Exercise Analytics) skapades idén för Pracca Education System där deras eminenta team och forskning om självskattning för välmående hos idrottare möter den senaste pedagogiska forskningen om personcentrerat lärande. 

Team

Svexa

Samarbetsföretag

Johanna Bergman 
(Styrelseordförande)

Magister i Idrottsvetenskap och idag universitetsadjunkt i idrottsvetenskap och folkhälsa.

5 SM-guld med LdB FC/FC Rosengård som fysansvarig och del av rehabteamet 2010-2016. Var ansvarig för klubbens 3-åriga Projekt97 – ”belastning under tillväxtåren”. Medförfattare till kurslitteratur inom folkhälsa, inriktning idrott.

Niclas Blomqvist
(VD)

Avancerad manuell terapeut och elittränare som under många år tog hand om Vittsjö GIK:s damallsvenska lag. Många års erfarenhet av behandling och planering av träning för SHL- och NHL-spelare samt paralympier.

Niclas är vidareutbildad inom belastning över tid. Han är en praktiker som har över 20 års erfarenhet av behandling på idrottens högsta nivå vilket gett oändligt många möten med olika människor och han har insett att det inte finns en lösning som passar alla.

Peter Svensson
(Ledamot)

Legitimerad läkare och driver Gränsbygdskliniken i Markaryd. Specialist i allmänmedicin och vidareutbildad i företagshälsovård.

Industrigatan 23
283 32 Osby